پیشبینی تولید ۲.۱میلیون تن برنج در سال جاری ، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه الگوی کشت کشاورزی با رویکردی جدید از سال زراعی آینده آغاز میشود گفت: برای اجرای این طرح از مشوقها و تخفیفها در بخش انرژی برای رعایت الگوی کشت استفاده میشود.
به گزارش شرکت صبا میهن ، جواد وفابخش معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری بهمناسبت سالگرد تأسیس این وزارتخانه، اظهار کرد:
بر اساس برنامهریزیهای انجامشده مقرر شده که فاز اول الگوی کشت نوین کشاورزی از پایان شهریورماه سال جاری و آغاز سال زراعی جدید در کشور آغاز شود.
وی افزود: در این طرح به کشت دیم توجه بیشتری شده است و برنامههای کشت حفاظتی تأمین بذر مناسب دیمکاری و دیگر عملیات کشاورزی و بهکارگیری تحقیقات داخلی و بینالمللی برنامه افزایش دو میلیون تنی گندم از طریق دیمکاری را داریم.
وی درباره بهرهگیری بهینه از منابع شاکله این طرح ابراز کرد: نقشه خاک در 11 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی آماده شده است و اقلیمها و شرایط آبوهوایی بررسی شد و راجع به گیاهانی که میتوان در این مناطق کشت کرد تحقیق شد.
وفابخش گفت: برای اجرای الگوی تولید شرایط آب هر منطقه را در نظر گرفتهایم و قطبهای تولید محصولات در کشور نیز مشخص شد و در نهایت با در نظر گرفتن اقتصاد تولید، طرح آماده اجرا شده است.
وفابخش با تصریح به اینکه “از لحاظ وجود قانون کمبودی برای اجرای الگوی کشت کشاورزی نداریم” گفت:
آنچه مشکل است نبود قانون بازدارنده برای کشاورزان است به همین منظور مشوقهای بازدارنده برای رعایت الگوی کشت در کشور بهکار گرفته میشود.
وی اعلا کرد: برای تحقق این امر و اجرای الگوی کشت مشوقهایی نظیر ارائه تخفیفات در بخش انرژی ارائه میشود که این امر باعث میشود که تولید محصول تنها در مناطقی انجام شود که توجیه اقتصادی از بابت انرژیهای اختصاصی وجود داشته باشد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی آینده که از انتهای شهریورماه آغاز میشود، گفت:
پیشنهاداتی توسط وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده است که در آن قیمت کالاهای مهمی مانند گندم بهشکل مناسبی تأمین شده است که بهنظر میرسد دقت کشاورزان را برای تولید متناسب ایجاد کند.
وی افزود: در انتخاب کشاورزان برای محصولات مختلف زراعی فضای رقابتی بین محصولات وجود دارد و درصورتی که قیمتهای پیشنهادی ما توسط شورای اقتصاد مورد قبول قرار نگیرد موجب تولید بیشتر از نیاز یک محصول یا کاهش تولید محصول دیگر میشود.
وفابخش در ارتباط با وضعیت تأمین بذور بخش کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی با توجه به وضع تحریمهای یکجانبه علیه کشورمان در برخی از بخشها بذور را بیشتر از نیاز کشور در سال گذشته وارد کرد بهطوری که در سال جاری مشکلی برای تأمین بذر وارداتی مانند کلزا نداریم.
معاون امور زراعت جهاد کشاورزی با بیان اینکه موضوع واردات والدین بذور دنبال میشود گفت:
فروشندگان بذور گواهیشده در دنیا تنها در صورتی اقدام به فروش بذور مادری میکنند که طی مدت مشخصی از آنها بذور گواهیشده مصرفی خریداری شده باشد که ما نیز این برنامه را دنبال میکنیم.
قرعهکشی فروش تراکتور شوخی است
وی در ارتباط با دلایل کاهش عرضه تراکتور در کشور گفت: تراکتورسازی تبریز از آذرماه سال 1397 در چندین مرحله تراکتورهای خود را با دریافت مصوبه سازمان حمایت افزایش داده است که در یک مرحله جدید نیز قصد آن را داشتند که در پایان سال گذشته نرخ محصولات خود را افزایش دهند که این امر موجب پذیرش ما قرار نگرفت.
وفابخش اظهار داشت: باتوجه به مخالفت وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حمایت نیز مصوبه جدید افزایش قیمت را صادر نکرد؛ همین امر باعث شد که میزان عرضه تراکتور در کشور کاهش یابد و مصرفکنندگان و کشاورزان برای خرید این محصول دچار مشکل شدند.
وفابخش گفت: برای رفع این مشکل در سال جاری وزارت جهاد کشاورزی با بخشی از افزایش درخواستی تراکتورسازان موافقت کرد که این امر نیز با دریافت مصوبه سازمان حمایت موجب اعلام قیمت دوباره تراکتور در سایت تراکتورسازی تبریز شده و مشکل عرضه این محصول در بازار رفع شده است.
منبع : خبرگزاری تسنیم 27 خرداد 1399