گامی مسئولانه
از دیگر شرکت های زیر مجموعه هلدینگ صبا میهن، کشت و صنعت خوشه صبا با درک درست از تأکیدات و اولویتهای دولت از سال ۱۳۹۵ شمسی سرمایه گذاری برای تولید گندم، کلزا و جو را در شهرستان خداآفرین آغاز کرده و چشم اندازی را طراحی کرده تا در سال ۱۴۰۲ این منطقه بایر به منطقه تولید محصولات کشاورزی و در آینده به قطب کشاورزی ایران تبدیل شود.
باتوجه به سیاستهای کلی نظام، و اهمیت ارزش های مجموعه صبا میهن، شرکت خوشه صبا قصد دارد تا با تأمین نیاز داخلی به طور کامل از واردات این تولیدات کشاورزی بی نیاز شده و نیم نگاهی هم به صادرات داشته باشیم و در این راستا مقام معظم رهبری فرمایشات موکدی در این خصوص داشتند و برای تحقق آن مسوولان متولی برنامه ریزی هدفمندی را آغاز کرده اند
اقدامات خوشه صبا
مدیرعامل کشت و صنعت خوشه صبا (از هلدینگ صبا میهن بیشتر بدانید.) خداآفرین در خصوص شروع کار اینگونه میگوید: چون کشت در مناطق مرزی با حجم بالا و کمبود تجهیزات و امکانات از توان فردی اهالی خارج است، کشت و صنعت این اقدام را از سال ۱۳۹۵ آغاز کرده است.
علیرضا زندی افزود: پیش از این برخی زمینهای کشاورزی روستاهای اطراف به صورت مرتع استفاده میشد که با تعامل با کشاورزان منطقه ۳۰ درصد از اراضی با تعامل با آنها به صورت رایگان در اختیار اهالی و ۷۰ درصد بقیه جهت راه اندازی و کشت در اختیار کشت و صنعت قرار گرفته است .وی ادامه داد: بر اساس الگوی کشت و مطالعات جامع این کشت در اراضی پایاب سد خداآفرین انجام شد و با مشخص شدن محدودیتها اقدامات انجام شده و برای هر هکتار از اراضی ۱۰۰ تن کود حیوانی و کود فسفاته نیاز بود که تامین شد تا نیازهای خاک برطرف شود.
زندی بیان کرد: ۹ ایستگاه پمپاژ آب برای آبیاری اراضی طراحی شده که تا ایستگاه چهار فعال شده و ایستگاههای پنج و ۶ راه اندازی شده و ایستگاههای هفت و هشت نیز امسال اقدام میشود. پنج هزار هکتار از اراضی زیرکشت ۱۴۰۰ هکتار در شیبهای بالای ۳۰ درجه است که باید در آنها باغ ایجاد شود و اکنون نیز برای کشت نهال در این مناطق به روش گلدانی عمل می شو.
وی ادامه داد: ۱۸۰ کامیون کود حیوانی برای ۱۰ هکتار از اراضی تامین شده است که از عهده اهالی به صورت فردی خارج بوده و توان مالی لازم را نداشتند بر این اساس با وزارت جهادکشاورزی هماهنگیهای لازم انجام شده است.
زندی گفت: در ۱۰ هکتار از اراضی سد پایاب خداآفرین ۶ رقم گندم کاشته شده تا پس از بررسیهای کارشناسی و علمی بهترین گونه متناسب با منطقه انتخاب تا بالاترین بازدهی و برداشت گندم را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه این اراضی ابتدا بایر بوده و دامداری سنتی انجام شده است، افزود: میزان تولید گندم در منطقه به ازای هر هکتار، ۴.۵ تن است که از میزان متوسط منطقه به مراتب بیشتر است و در تولید کلزا نیز به رقم سه تن بر هکتار رسیدهایم که از تولید حداکثر سطح شهرستان و منطقه بالاتر است.
زندی اعلام کرد: ایجاد دامداری، مرغداری، خوراک دام، لبنیات سازی، کشتارگاه، پرورش ماهی، صنایع تبدیلی و واحدهای فرآوری، سردخانه و گلخانه هیدروپونیک با حجم سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال پنج هزار نفر طرحهای در دست اجرای کشت و صنعت صبا در اراضی پایاب سدخداآفرین در محدوده منطقه آزاد ارس است.
مدیرعامل کشت و صنعت خوشه صبا خداآفرین ادامه داد: ۳۰۰ لیتر بر ثانیه از محل رودخانههای مرزی مجوز مصرف آب صادر شده و مراحل بتن ریزی و آماده سازی گلخانه نیز انجام شده است.
مدیر مرکز خداآفرین سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی جلفا نیز با اشاره به ثمر دادن گندم، جو و کلزا در اراضی مناطق روستای باقراوغلوی شهرستان خداآفرین گفت: برداشت محصولات یاد شده از پنج هزار هکتار اراضی پایاب سدخداآفرین از محدوده چهار منطقه آزاد ارس آغاز شد.
برداشت ۶ رقم گندم در ۱۵۰۰ هکتار به روش دیمی و آبی و جو و کلزا در منطقه باقراوغلو و اطراف آن انجام میشود.